mai 29, 2007

Cand. polit. Punky Longlegs og samtiden

punky pornolook

Etiketter:

mai 21, 2007

Cand. polit. Punky Longlegs og nettet

forfall

Etiketter:

mai 18, 2007

PMS is the DJ (lovlig sent)

Det begynner å bli en stund siden søte Trond tagget meg så vakkert.
Tagget meg så vakkert.
Tagg meg! Tagg? Tagg!
Ok, det er visst i ferd med å bli vår her. Og PMS er på etterskudd med både tegninger og meme. Men hvem gidder egentlig å blogge når sola skinner og nananana?!

Anyway, PMS skal omsider gi seg i kast med et musikkmeme som suste gjennom bloggerby for flere uker siden. Dette er trossalt en suveren unnskyldning for å boltre seg hos youtube igjen, og rope "Hey I am the DJ! samtidig som jeg runder av ladyfesten jeg har vært vertinne for gjennom pausemusikken.
DJ lotten står altså klar og brisker seg, og klør seg på noen imaginære baller (jeg vet ikke om dette er vanlig praksis blant DJer, men jeg antar det. Alternativt kan vi si at jeg myser mot dere med et megetsigende barskt blikk).
Siden jeg er i det sleske DJ-hjørnet begynner jeg like gjerne med Fjordfitte.
Jeg er faktisk så slesk at jeg tar memedommen til Fjordfitte. Hey hey! Det eneste kjipe er at jeg har dedikert denne sangen til henne før. Men det gjør da ingenting! Voilà, hver gang jeg ser den überfestlige attituden og humoren til Nina Hagen i denne musikkvideoen så tenker jeg på Fjordfitte. Dette kunne jeg faktisk skrevet en lang og øm stil om, men siden jeg er DJ fortsetter jeg isteden å klø meg på mine imaginære baller og finner frem musikken:



Etter å ha skitnet til ryktet til Fjordfitte føler jeg for å fortsette i samme spor.
Da passer det ypperlig å komme med slibrige avsløringer om at Androida og jeg har spilt i band sammen. Hoho! Det låt mildt sagt for jævlig. Og siden det hendte vi skålte med hverandre på en sliten rockebule for en dekade siden, mens vi sendte lange blikk etter snasne metallgutter, gothere og svartmetallere (dette var noen år før Neshorn-æraen) må Androida få en sexy metallversjon av Jolene:



Nå er vi jo fint i gang, og plutselig kommer jeg til å tenke på Drittsekken. Hvor ble det av han? Under PMS sin sosiale gullalder (det var i de dager vi hadde vårt eget harem) var undertegnede litt bloggforelsket i Drittsekken. Akk, det var tider det! Jeg kjenner at mine imaginære baller begynner å bli tunge, og kaster isteden kvinnelig på håret. Drittsekken får en strålende låt med Fiona Apple, heldiggrisen:



Etter å ha spilt Fiona må vi selvsagt spille PJ Harvey. Ladyen over alle ladyer. Og skal jeg gi fra meg PJ så må det ble til en helt spesiell gentlemann. Denne gentlemannen flyttet ut av bloggerby for en stund siden, men han får PJ likevel. EarlGrey, er du der ute et sted?!



Nå begynner jeg nesten å bli litt sliten av å være DJ, og det er tid for å runde av. Jeg er ferdig med å klø baller, stirre med megetsigende barskt blikk og å kaste på håret. Men gjett hva jeg fant idet jeg skulle logge av! Skogsjenta som Faderen måtte ta med hjem fra Kulturkontoret slik at jeg fikk sett henne gang på gang på gang på gang på gang på gang på gang på gang på gang på gang- på videoen nede i kjellerstua. Flottere rollemodell for en tiåring skal man vanskelig finne. Og siden det er en jente i bloggerskogen som antageligvis har sett denne filmen like mange ganger som barnelotten, må selvsagt hun få denne melodien. Røverdatter, her har du Ronja!



Sånn, bedre sent enn aldri og alt det der. Enough sosialisering.

PS: Ingen av de nevnte bloggerne må spille musikk siden dette memet forsvant ut av bloggerby for lenge siden. Ah, jeg er jammen snill.

mai 15, 2007

Cand. polit. Punky Longlegs

punkylonglegs

Etiketter:

mai 13, 2007

Utkast (pauseskrift)

Og plutselig blir du klar over at du har hatt et kjærlighetsforhold du aldri egentlig forstod at du hadde. Gjenmøte, og det sitter et endret menneske foran deg. Et menneske som du forstår at du en gang elsket. Og du fylles av savn fordi det som var, er tapt. En gang så du bare dette mennesket. I årevis var det dette mennesket som skinte foran dine øyne. Det var lys mellom deg og dette mennesket, lys som du aldri grep, som du aldri virkelig forstod. Du sa at du elsket henne. Du sa at dine nærmeste venninneforhold var som kjærlighetsforhold. Du så at andres venninneforhold også var kjærlighetsforhold. Og du snakket gjerne om hvordan kvinner ikke trengte menn slik som menn trengte kvinner. Siden kvinner hadde venninner. Du sa mye. Men du forstod likevel ikke at du elsket henne. Og du forstod likevel ikke tonen som lå mellom deg og henne, og som noen ganger fikk deg til å le forvirret. Du var så lukket bakenfor din åpenhet, og hun var så nær i sin avstand.
Noen rom åpnes aldri.

Du hadde en mann som du også elsket. Han var først ånd, men ble snart kropp. En kropp du ville kjenne mot din egen kropp. Hver dag. Hver natt. I senga. På gulvet. På bordet. I dusjen. På kjøkkenet. På balkongen. I heisen. I skogen. Ved havet.
Denne mannen drev deg til ditt ytterste og du gråt ofte, noen ganger så du på dine egne hender og tenkte hvordan du kunne drepe han med disse hendene. Noen ganger ble alt svart, men så fant du deg selv liggende med han i dine armer, og havet forble.
Likevel var det en enklere kjærlighet å gripe.
Etter det innledende dramaet og de ville driftene og angsten for å slippe noen inn i lukkede rom, kom en ro som gjorde deg til en annen.
Og du tenkte at en kvinne trenger kanskje ikke en mann slik en mann trenger en kvinne-
men likevel skjedde det noe uendelig hver gang man var en kvinne som tok i mot en mann. Isteden for uroen når en kvinne kom for nær en annen kvinne.
Du tenkte at du ønsket ikke flere nære forhold til kvinner. At kanskje hørte slike forhold ungdommen til, og nå var du voksen.
Du så på mannen du hadde valgt, og du tenkte at din første mann hadde vært din bror. Din bror forlot deg da du ble kvinne. Men denne mannen skulle aldri forlate deg.
Du så på henne, men dere så ikke lenger hverandre.

Siden ble det høst. Og der det hadde vært kjærlighet ble det hat. En mann som elsket henne stod med et tomt favntak.
Siden ble det vinter.

Jeg svøpte meg i vinteren, og husket at jeg alltid hadde vært et vinterbarn.

Etiketter:

060221_211223.jpg bilde 060221_211223.jpg par 060221_211223.jpg CCm 060221_211223.jpg