september 27, 2009

Og jeg som satt og koste meg med urteteen min

Jaha. Så her var jeg opptatt med å spise meg frisk, trene pilates og lese åndelig skjønnlitteratur mens jeg drakk urtete fra pussige tekanner. Lengte etter skog, jorder og sjø daglig, og rømme byen da jeg hver fredag stemplet meg ut av asylbyråkratiet. Spise meg riktig så glad og så sunn og så frisk, og en vakker natt lage en ny låt på den nedstøvede kassegitaren.

Jaha. Så her var jeg opptatt med å leve livet mitt, puste med magen og bruke ryggmusklene på en annen måte enn Ringeren i Notre Dame. Sondere hus på landet-markedet, spare penger og synes at bildene i interiørmagasiner var gledelige. Tenke at panteisme var tiltalende, vurdere å stemme de grønne, og spise fisk tre ganger i uken. Og hjemmelagde, gassdannende grønnsakssupper uten guffen buljong. Solide biffer. Knekkebrød uten gjær og gluten.

Jaha. Så her var jeg iferd med å spise meg helt frisk, og nesten forelske meg i den pussige avantgarde-medisineren min som sørget for at blodprøvene mine ble stadig mer anstendige. Han som forbød øl og vin, men tillot mørk sjokolade og vodka tonic i helgene. Og for øvrig syntes jeg burde begynne med kickboksing fremfor frøkenballett.

Så her satt altså jeg lykkelig og planla videre nytelse i min behagelige boble. Men mens den utlevde feministen satt og drakk urtete, klipte fresh frisyre og kjente skogsveien under føttene -

boltret konservative kristne, konservative muslimer og konservative katolikker seg på egen spalteplass i Kuksure Tidende. Fikk Eia lage biologisme-propaganda for det statlige fjernsynet. Syntes herr Skavlan det var verdifullt å bruke fredagskvelden på en fnisende middelaldrende kvinne som hadde meddelt at hun sugde den gamle mannen sin hver morgen. Produserte en Kvinnelig religionshistoriker fascinerende mystisisme om feminister, eller var det norske kvinner, eller? Danset implantatmodellene videre i familiens lørdagsunderholdning. Ulte forkastede menn i mannskor på nettet at norske kvinner var stygge og feite og slemme, buhu!, så nå skulle de ekte mannfolka reise til Thailand og finne seg ekte kvinner. Slike som var myke og føyelige, og forøvrig forstod at man som bærer av innovertissen var programmert til å lage mat, vaske og ellers være seksuelt tilgjengelige. Ladybot.

Dere forstår ikke hvordan afghanske menn er, sa den afghanske kvinnen under asylintervjuet.

Mon det.

Faen.
Backlash.
Aldri fred å få.

Etiketter:

060221_211223.jpg bilde 060221_211223.jpg par 060221_211223.jpg CCm 060221_211223.jpg